Kim Jong-un galoppeert mythische vulkaan op

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. ©AFP

De Noord-Koreaanse leider lanceert een nieuw promo-offensief. De ingrediënten: een witte hengst, besneeuwde velden en een heilige vulkaan. De vraag is of de foto's een belangrijke beslissing voorafgaan.

Het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA heeft foto's vrijgegeven van Kim Jong-un, die op een witte hengst de mythische vulkaan Paektu beklimt. De vulkaan wordt beschouwd als de spirituele bakermat van de Kim-dynastie. Kim Jong-uns vader, Kim Jong-il, zou op zijn flanken geboren zijn. 

De vraag is of het paardenuitje meer is dan een fotoshoot. KCNA gaf mee dat het Kim Jong-un geïnspireerd heeft tot 'een grote operatie die de wereld met verstomming zal slaan'. Het is onduidelijk wat die operatie inhoudt, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een bezoek aan Paektu volgt op of voorafgaat aan een belangrijke beslissing. Zo trok Kim in 2017 naar de berg nadat Pyongyang enkele dagen eerder zijn grootste intercontinentale ballistische raket tot dan had gelanceerd.

De nieuwe foto's, waarin de Noord-Koreaanse leider besneeuwde velden en bossen doorkruist, doen denken aan die van de Russische president Vladimir Poetin. Die liet zich ooit fotograferen toen hij in blote borstkas door de Siberische steppe reed.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. ©AFP
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. ©REUTERS
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in galop. ©REUTERS

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud