Advertentie

Kim Jong Un geeft zuster hoge partijpost

Op deze foto van juli, vrijgegeven door het Noord-Koreaanse nieuwsagentschap KCNA, staat Kim Yo Jong links, haar broer Kim Jong Un rechts. ©EPA

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft zijn jongere zuster Kim Yo Jong een hoge partijpost gegeven. Daarmee verstevigt hij de positie van de familie binnen het communistische regime in Pyongyang.

De 27-jarige Kim Yo Jong is benoemd tot plaatsvervangend afdelingsdirecteur in het centraal comité van de regerende Arbeiderspartij, zo berichtten staatsmedia donderdag.

Het persbureau KCNA toonde foto's van Kim Jong Un en zijn jongere zuster bij een bezoek aan een animatiestudio in Pyongyang. Kim Yo Jong verscheen acht maanden geleden ook al eens in het openbaar aan de zijde van haar broer. Toen was ze enkel omschreven als 'leidend functionaris'. Sindsdien zijn er speculaties dat ze in de Noord-Koreaanse machtshiërarchie verder zal oprukken.

Kim Yo Jong en haar broer Kim Yong Un zijn momenteel de enige leden van de familie die een belangrijke rol vervullen in het regime. Hun tante Kim Kyong Hui, de zus van de overleden Kim Yong Il, bekleedde belangrijke posten in de hiërarchie, maar er is geen nieuws meer over haar vernomen sinds haar man, Jong Son Thaek, een jaar geleden uit de weg werd geruimd. 

De moeder van Kim Jong Un (31) en zijn zuster is Ko Yong Hi, die in 2004 overleed en de derde vrouw was van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il. Kort na diens dood eind 2011 werd zijn zoon uitgeroepen tot 'opperste leider' van de partij, de strijdkrachten en de Noord-Koreaanse staat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud