KU Leuven houdt studenten weg uit China

Reizigers met mondmaskers in de metro van Sjanghai. ©REUTERS

Door het snelverspreidende coronavirus mogen zeven studenten van de KU Leuven die op Erasmus naar China zouden gaan, voorlopig niet vertrekken.

In de strijd tegen het besmettelijke coronavirus hebben zo'n 20 miljoen inwoners van de steden Wuhan, Huanggang en Ezhou een reisverbod gekregen. De stad Peking schrapt alle nieuwjaarsfeesten.

'Het is duidelijk dat de Chinese autoriteiten de besmettingsgolf willen indijken', zegt Peter Lievens, de vicerector Internationaal Beleid bij de KU Leuven. 'Het openbaar vervoer wordt stilgelegd, mensen worden verzocht zich niet te verplaatsen. Dan vinden wij dat het weinig zin heeft onze Belgische studenten naar China te sturen.' 

Het heeft weinig zin de Belgische studenten te laten vertrekken.
Peter Lievens
Vicerector KU Leuven

Daardoor zien zeven studenten hun Erasmusplannen voorlopig in het water vallen. 'Tot er meer duidelijkheid is over de impact en de ernst van het virus, houden we dit advies aan.' 

Wuhan

De 19 studenten van de KU Leuven die al in China zijn - van wie één in Wuhan, het epicentrum van de ziekte - worden verzocht binnen te blijven en zich aan de Chinese adviezen te houden. 'De universiteit houdt nauw contact en volgt de situatie op de voet', besluit Lievens. 


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud