Luchthaven Hongkong trekt zich op gang na protesten

De protesten in Hongkong gaan crescendo. Zelfs de luchthaven moest gisteren de deuren sluiten. De vraag is hoe lang China nog blijft toekijken. ©AFP

Er vertrekken opnieuw vluchten vanop de internationale luchthaven van Hongkong nadat alle verkeer gisteren werd stilgelegd door de aanhoudende antiregeringsprotesten.

Wanneer het verkeer zijn normale gang kan hernemen, is voorlopig onduidelijk. Er stromen weer honderden betogers toe in de luchthaven en heel wat vluchten zijn vertraagd of geschrapt

De internationale luchthaven van Hongkong is een van de drukste ter wereld en een belangrijke hub voor langeafstandsvluchten van en naar China en Zuidoost-Azië. Duizenden demonstranten overspoelden gisteren het hoofdgebouw van de luchthaven waardoor de directie van de luchthaven zich genoodzaakt zag drastische maatregelen te nemen en het verkeer stil te leggen.

De manifestanten reageren al sinds juni op het toenemende politiegeweld. Een wetsontwerp dat de uitlevering van inwoners van de stadstaat aan het Chinese vasteland mogelijk maakte, vormde de directe aanleiding voor de start van de protesten. De protestanten willen ook dat regeringsleider Carrie Lam verdwijnt en dat haar opvolger verkozen wordt en niet door Peking aangeduid, zoals dat gebruikelijk is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud