Meer dan 1 miljard vaccins toegediend in China

©AFP

China heeft de kaap van een miljard toegediende vaccindosissen gerond. Wereldwijd staat de teller op 2,5 miljard.

Het Chinese ministerie van Volksgezondheid in Peking meldt zondag dat er in China 1,01 miljard dosissen zijn toegediend in het land. Meer details zijn niet bekend. Hoe groot het aandeel van de groep volledig gevaccineerden is, is bijvoorbeeld niet geweten.

Met de cijfers is China goed voor een groot deel van de globale vaccinatie-inspanning. Volgens een telling van persbureau AFP, op basis van officiële cijfers, steeg het aantal toegediende vaccins vrijdag boven de 2,5 miljard.

De Chinezen waren lang niet gehaast om zich te vaccineren omdat het coronavirus al meer dan een jaar bijna uitgeroeid is in het land. Het communistische regime zet zwaar in op verplichte quarantaines, testen op grote schaal en mobiele apps die de verplaatsingen screenen.

Eerst was er bij een deel van de bevolking niet veel enthousiasme, wegens gebrek aan data en schandalen met slechte vaccins. Maar regering en bedrijven gaan nu proactiever te werk en onderstrepen daarbij de burgerzin en nationale solidariteit.

In bepaalde wijken in Peking wordt bijvoorbeeld het vaccinatiecijfer weergegeven aan de gebouwen, om de weigeraars aan te sporen een prik te halen.

De voorbije weken waren er enkele lokale COVID-gevallen in de zuidelijke provincie Guangdon. Peking meldde zondag dat er op 24 uur tijd 23 nieuwe zieken opgedoken zijn in het land. Het zijn allemaal reizigers die het land binnenkwamen, en sowieso in quarantaine moesten.

China hoopt tegen eind dit jaar 70 procent van de bevolking gevaccineerd te hebben. Momenteel zijn vier vaccins van eigen makelij in gebruik (Sinovac, twee van Sinopharm en CanSino Biologics).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud