Advertentie
Advertentie

MERS-virus rukt op in Zuid-Korea

Chinese toeristen beschermen zich in Seoel tegen MERS. ©REUTERS

MERS, het nieuwe SARS, verspreidt zich razendsnel verder in Zuid-Korea. 1.600 mensen zijn al in quarantaine geplaatst. Honderden scholen zijn dicht.

In minder dan twee weken tijd heeft MERS, een nieuw coronavirus dat sterk gelijkt op SARS, zich razendsnel verspreidt in Zuid-Korea. 1.600 mensen zijn er in quarantaine geplaatst omdat ze mogelijk besmet zijn. Soldaten zijn ingezet om de besmetting in te dammen. Honderden scholen zijn dicht.

Twee mensen zijn intussen gestorven in Zuid-Korea en 35 patiënten zijn nog in behandeling.

MERS, voluit Middle East Respiratory Syndrome, dook voor het eerst op in 2012 in het Midden-Oosten. Net zoals SARS tast het de luchtwegen aan, maar het is wel dodelijker. 38 procent van de mensen besmet met MERS, sterft. Er bestaat geen vaccin of geneesmiddel tegen. Wereldwijd raakten 1.180 mensen al besmet met MERS. 442 stierven eraan.

Het virus werd naar Zuid-Korea overgebracht door een Zuid-Koreaan die een tijdje in Bahrein verbleef. Dat het virus Azië heeft bereikt, baart de Wereldgezondheidsorganisatie grote zorgen. SARS veroorzaakte meer dan 800 slachtoffers in 2002 en 2003.

Er is tot zover geen negatief reisadvies naar Zuid-Korea, maar toch lasten veel mensen hun reis af. Volgens de Koreaanse dient van toerisme zijn 7.000 toeristen uit China, Taïwan en Hongkong alvast niet gekomen naar Zuid-Korea.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud