Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. ©REUTERS

Noord-Korea vuurde dinsdag vanaf de oostkust voor de vierde keer in minder dan twee weken tijd niet-geïdentificeerde projectielen af.

De twee Noord-Koreaanse projectielen - vermoedelijk ballistische raketten van korte afstand - vlogen zo'n 450 kilometer ver en kwamen terecht in de Japanse zee, zoals de voorbije dagen ook al het geval was. De verhoogde activiteit is vermoedelijk gelinkt aan de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Die gingen maandag van start en zullen wellicht drie weken duren. Pyongyang beschouwt de oefeningen als een provocatie en een repetitie voor een invasie in Noord-Korea. Volgens het land tonen de oefeningen aan dat het de VS en Zuid-Korea aan 'politieke wil' ontbreekt om vrede te sluiten.

Kruitvat Azië

De Noord-Koreaanse raketten zijn een van de vele voorbeelden van de bredere onrust in Azië. Er is niet alleen de Chinese valutaoorlog en het escalerende handelsconflict met de Verenigde Staten, maar er zijn ook de spanningen in Kasjmir en Hongkong en de groeiende spanningen tussen Japan en Zuid-Korea.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud