Opnieuw massaal protest in Hongkong

©Photo News

Er zijn zondag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen in Hongkong uit protest tegen de regering en haar banden met Peking.

De betogers hielden zich niet aan het vooraf opgelegde, ingekorte parcours. De ordediensten zetten daarom traangas in.

138.000
manifestanten
Volgens de organisatoren waren ze met 430.000 manifestanten in Hongkong - de politie had het over 138.000 man

Al zes weken lang komt het in de speciale bestuurlijke regio van China tot protesten tegen de regering. Daarbij kwamen meermaals honderdduizenden personen op straat. De aanleiding is een inmiddels opgeschorte wet die uitleveringen regelt van verdachten naar China.

Zondag werd gemanifesteerd in de regeringswijk en aan het kantoor dat verantwoordelijk is voor de banden met China. Dat bureau werd met graffiti en eieren beklad. De politie had de route nochtans laten inkorten, maar daar trokken de betogers zich niets van aan.

Volgens de organisatoren waren ze met 430.000 manifestanten, de politie had het over 138.000. De groep splitste zich op een bepaald moment op en verspreidde zich over verschillende delen van de stad. De manifestanten eisen dat de uitleveringswet wordt ingetrokken en dat regeringsleider Carrie Lam zou aftreden. Ze willen ook amnestie voor betogers die de afgelopen weken zijn gearresteerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud