Peking roept inwoners op binnen te blijven

Smog op het Tienanmenplein in Peking - Foto AFP ©AFP

Wegens de hevige smog heeft het bestuur van de Chinese hoofdstad Peking woensdag aan miljoenen inwoners gevraagd om in de mate van het mogelijke thuis te blijven. De stad heeft ook verschillende lokale maatregelen getroffen tegen de aanhoudende luchtverontreiniging.

Sinds drie dagen hangt er opnieuw een dichte mist van schadelijke stofdeeltjes boven Peking. Eerder deze maand was de stad al enkele keren getroffen door de smog.

Nu raadt de stad kinderen, ouderen en mensen die gevoelig zijn voor deze stofdeeltjes af om nog buiten te komen. Op de radiozenders worden de 20 miljoen inwoners ook opgeroepen zich niet nodeloos op straat te begeven.

Om de luchtvervuiling aan te pakken, had het stadsbestuur dinsdag al beslist 103 bedrijven te sluiten. Dertig procent van het officiële wagenpark krijgt bovendien verbod om uit te rijden.

Bedrijven als Apple, JPMorgan Chase, Toyota Motor en Honda Motor hebben hun werknemers stofmaskers gegeven om zich tegen de smog te beschermen. Ze doen ook extra inspanningen om de lucht in kantoren te zuiveren.

China, de op een na grootste economie ter wereld, kampt regelmatig met milieuproblemen. Die zijn onder meer het gevolg van de vervuilende industrie in het land. Zo verbruikt China bijna evenveel steenkool als de rest van de wereld samen, volgens een onderzoek van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA), de afdeling statistiek van het ministerie voor Energie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud