Peking vergrendelt wijken na heropflakkering

Hulpverleners nemen coronatests af aan de ingang van het Sport Center van Guang, nadat op de nabij gelegen markt in Peking nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. ©AFP

In de Chinese hoofdstad Peking hebben de voorbije dagen 79 mensen positief getest op het coronavirus. De autoriteiten nemen vergaande maatregelen om verdere verspreiding van het besmettelijke virus te voorkomen, waaronder het afsluiten van elf wijken.

De metropool leek de afgelopen tijd virusvrij te zijn, maar daar kwam de voorbije dagen verandering in. De autoriteiten maakten bekend dat voor het eerst in bijna twee maanden weer een coronabesmetting was vastgesteld. Het ging om een 52-jarige man die koorts had en medische hulp zocht.

De zieke man had recentelijk de Xinfadi-marktplaats bezocht, de grootste voedselmarkt van Peking. Sindsdien zijn meer nieuwe besmettingen vastgesteld - 79 de voorbije vier dagen - en gelinkt aan die markt. Daar worden dagelijkse enorme hoeveelheden levensmiddelen verhandeld, zoals groenten, fruit en zeevruchten. De markt is vanwege de uitbraak inmiddels gesloten.

Geen symptomen

De autoriteiten laten nu uit voorzorg tienduizenden mensen testen, alle personen die na 30 mei op de markt waren. Zaterdag werd bekend dat al 45 asymptomatische gevallen zijn ontdekt: mensen die het virus hebben, maar geen ziekteverschijnselen lijken te vertonen.

Inwoners van elf buurten in de omgeving van de markt hebben inmiddels opdracht gekregen om binnen te blijven. Er zijn bewakers neergezet om daar toezicht op te houden. Ook zijn sportevenementen afgeblazen, bioscopen gesloten, worden toeristen uit andere delen van het land geweerd en is het plan om maandag scholen te heropenen uitgesteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud