Reeks explosies eisen tol in Zuid-Chinese stad

Beelden van het hospital in het Liucheng-district. ©REUTERS

In Liuzhou, een kleine stad in het zuiden van China, zijn zeven doden en meer dan 50 gewonden gevallen na een reeks explosies. Dat melden de officiële Chinese staatsmedia.

De autoriteiten in de Zuid-Chinese stad Liuzhou hebben woensdag het publiek gewaarschuwd geen postpakketten te openen. De waarschuwing volgde op de ontploffing van zeker vijftien bommen in pakketten, meldde The South China Morning Post.

©Mediafin/Mapbox/OpenStreetMaps

Er zijn volgens Chinese media zeven doden en meer dan gewonden gevallen. De schade is aanzienlijk. De bommen ontploften onder meer in een supermarkt, een station, een ziekenhuis, een centrum voor veeteelt, een pand van een gezondheidsdienst, een gevangenis en op een groentemarkt.

De explosies waren in het district Liucheng bij de industriestad Liuzhou. Liuzhou ligt circa 550 kilometer ten noordwesten van Hongkong. Het is niet duidelijk waarom er met pakketbommen is 'gestrooid'. China herdenkt 30 september 'de martelaren die zijn gevallen om China te bevrijden van buitenlandse overheersing en bij de bouw van het nieuwe (communistische) China sinds 1949'. 1 Oktober is de nationale feestdag. De Volksrepubliek werd 1 oktober 1949 uitgeroepen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud