Sony brengt "The Interview" online uit

©AFP

Sony brengt de film "The Interview" in de VS uit op de speciale website seetheinterview.com en via diensten van Google en Microsoft. Dat maakte het bedrijf bekend. Vanwege de film was het bedrijf nog het doelwit van een hacking waarachter - althans volgens de Verenigde Staten - Noord-Korea zou zitten.

Eerder had Sony nog de release van de film over een plot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om te brengen, geschrapt. Dat deed het bedrijf na bedreigingen van hackers tegen mensen die de film zouden gaan bekijken. President Barack Obama bekritiseerde die beslissing. Verschillende onafhankelijke bioscopen in de Verenigde Staten boden aan om de film te vertonen.

"Sony heeft altijd de intentie gehad om de film op een nationaal platform uit te brengen", zo zei directeur-generaal Michael Lynton van Sony in een persbericht. "Met dat in het achterhoofd gingen we te rade bij Google, Microsoft en andere partners vorige woensdag, 17 december, toen het duidelijk werd dat onze aanvankelijke releaseplannen niet mogelijk waren."

De film is nu digitaal te bekijken via de diensten YouTube en Play van Google, en op het videoplatform van de Microsoft-console Xbox. Sinds kerstavond 19 uur Belgische tijd is de film beschikbaar op seetheinterview - tennminste voor Amerikaanse kijkers want de rechten zijn blijkbbaar niet vrijgegeven voor Europa.

Op kerstdag komt de film dan ook in bijna 300 bioscoopzalen uit, terwijl tientallen andere zalen volgen na Nieuwjaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud