Spookvliegtuig mogelijk in Indische Oceaan

De Maleisische overheid tijdens een persconferentie ©Photo News

Bijna een week na de mysterieuze verdwijning van een Boeing 777-200 van Malaysia Airlines met 239 inzittenden wordt de zoektocht nu meer en meer uitgebreid in de Indische Oceaan. Daarmee lijkt de thesis dat het toestel afweek van zijn route en dan nog uren verder vloog, bevestigd. Een kaping lijkt nu ook steeds waarschijnlijker

De Wall Street Journal staaft inmiddels zijn theorie dat het toestel nadat het van de radar was verdwenen nog urenlang vloog. Dat moet blijken uit gegevens van de radar van het Maleisische leger die tot nog toe niet bekend werden gemaakt. De vakpers had al kritiek op het gebrek aan samenwerking tussen de luchtmacht en de civiele luchtvaartautoriteiten.

Hoewel de overheid in Kuala Lumpur het blijft ontkennen, lijkt de theorie dat het toestel honderden kilometer van zijn koers afweek en in de richting van de Indische Oceaan vloog steeds meer vaste voet te krijgen. India heeft drie schepen en drie zoekvliegtuigen en helikopters naar de regio tussen Thailand en de Andamaneilanden gestuurd. Dat is vrijdag door een regeringswoordvoerder in New Delhi gezegd.

Volgens informatie van de Amerikaanse zender CNN hebben de Verenigde Staten hun destroyer USS Kidd van de Zuid-Chinese Zee, waar aanvankelijk de crashplaats van het toestel werd vermoed, naar de Indische Oceaan gestuurd. Bij deze internationale zoektocht zonder voorgaande zijn sinds vorige zaterdag tientallen vliegtuigen en schepen ingezet om het toestel van Malaysia Airlines te vinden. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud