Thaise protesten houden aan

Thaise protesten houden aan. - EPA ©EPA

Thaïse demonstranten hebben dinsdag andermaal geprotesteerd tegen de regering van premier Yingluck Shinawatra. De betogers eisen haar aftreden, omdatde regering overweegt een omstreden amnestiewet goed te keuren die de verbannen broer van Shinawatra weer op het toneel zou brengen.

Ongeveer 3.000 betogers hebben zich dinsdag verzameld voor enkele Thaïse ministeries, zoals dat van Binnenlandse Zaken, Landbouw en Toerisme. De demonstranten proberen de druk op te voeren op de regering van premier Yingluck Shinawatra, die een omstreden amnestiewet wil laten goedkeuren. 

De wet zou ervoor zorgen dat de verbannen broer van premier Yingluck Shinawatra, Thaksin Shinawatra, kan terugkeren naar Thailand. Thaksin Shinawatra was zelf premier van Thailand van 2001 tot 2006. In die periode maakt hij zich erg populair bij de plattelandsbevolking met een aantal sociale steunmaatregelen. Hij lag minder goed bij de stedelingen en het leger en zijn regering werd in 2006 omvergeworpen na een militaire coup. 

Er hangen Thaksin nog verschillende klachten boven het hoofd, zoals voor machtsmisbruik en corruptie. 

Door de mogelijke terugkeer van Thaksin raken de gemoederen tussen de voor- en tegenstanders van de Shinwatra-clan weer bijzonder verhit. De manifestanten hebben al aangekondigd niet te zullen stoppen met demonstraties tot wanneer Yingluck Shinawatra haar ambt neerlegt en de amnestiewet inttrekt.

Het ziet er echter niet naar uit dat dat zal gebeuren. Maandagavond keurde de regering een veiligheidswet goed om de duizenden demonstranten onder controle te houden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud