Advertentie

Tientallen doden, honderden gewonden bij nieuwe zware aardbeving in Nepal

Nepalese politielui rennen om mensen te redden die bedolven geraakten bij een nieuwe aardbeving. ©REUTERS

Nepal is dinsdag opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Daarbij vielen tientallen doden en honderden gewonden. Volgens de seismologische diensten gaat het om een aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 22 kilometer ten zuidoosten van het Chinese stad Zham, niet ver van de Mount Everest.

Bij de nieuwe aardbeving in de Himalaya zijn minstens 57 mensen om het leven gekomen. Veertig daarvan kwamen om in Nepal zelf, zegt de woordvoerder van het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken, Laxmi Dhakal, in Kathmandu. In het buitenland vielen zeventien dodelijke slachtoffers. Tot nu toe zijn bij de aardbeving 1.129 gewonden gevallen in Nepal zelf. 

De woordvoerder verwacht de zwaarste verwoestingen in enkel dorpen. Van de 75 districten in Nepal voelden er 32 de beving. 'Dolakha en Sindhupalchowk, het epicentrum van de aardbeving en de naschokken, zijn het zwaarst getroffen. We verwachten complete verwoesting in sommige van de dorpen in deze regio's, die al getroffen waren door de eerdere aardbeving', aldus nog Dhakal.  De aardbeving veroorzaakte ook tientallen grondverschuivingen.  

©REUTERS
©REUTERS
©REUTERS
©AFP
©REUTERS
©REUTERS

In de eerste berichten was sprake van 7,1 op de schaal van Richter, maar het Amerikaanse seismologische instituut (USGS) trok dat op naar 7,4. De beving werd gevoeld tot in het noorden van India.

Journalisten van het Franse persbureau AFP melden dat de beving plaatsvond rond 12.35 uur lokale tijd en ongeveer een minuut duurde.  Volgens correspondenten van het Duitse persbureau DPA renden de mensen in de hoofdstad in paniek de straten op.  

 Op 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. De balans van die beving staat vandaag op 8.000 doden en bijna 20.000 gewonden.

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud