Toenemende zorgen over industrie China

©REUTERS

De groei van de Chinese industrie blijft maar vertragen, zo blijkt uit de PMI van februari. Die barometer meet het vertrouwen van de aankoopdirecteuren.

De PMI of Purchasinig Manager's Index van vorige maand bedroeg 50,2 en dat is 0,3 punten minder dan in januari. Het cijfer was wel 0,1 punt beter dan de gemiddelde verwachting van de markt. De gegevens zijn van de hand van het Nationaal Bureau van de Statistiek en de Chinese Federatie van Logistiek. Een cijfer boven 50 wijst op groei, maar de index is nu wel erg dicht genaderd tot die grens.

En dat is niet alles. De nieuwe gegevens komen bovenop de recorddaling van de yuan, de nationale munt, tegenover de dollar in februari. De bezorgdheid van beleggers en investeerders dat de Chinese economie kwetsbaar is, wordt er alleen maar groter door. De communistische leiders beloofden de voorbije week wel dat ze de groei 'binnen een aanvaardbare marge' zouden houden.

De voorbije week verloor de belangrijkste beursindex twee procent en dat was de sterkste daling in zeven weken. De vrees dat de banken steeds terughoudender worden met leningen draagt nog tot de groeiende malaise bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud