Advertentie

Tonnen ivoor onderschept in Hongkong

Hongkongse douaniers hebben in twee containers, die uit Kenia en Tanzania kwamen, 3,8 ton ivoor aangetroffen. Het gaat wereldwijd om een van de grootste vangsten van illegaal ivoor ooit, zo schrijft de krant South China Morning Post.

De lading, die op de Aziatische zwarte markt ongeveer 26,7 miljoen Hongkongse dollar (2,74 miljoen euro) zou hebben opgebracht, werd ontdekt in de containerhaven van Kwai Chung.

Voordien had de politie in Dongguan, een stad in de Zuid-Chinese provincie Guangdong, al zeven vermoedelijke ivoorsmokkelaars opgepakt. Hun arrestatie was het resultaat van een twee maanden durende intensieve samenwerking tussen de douanediensten van Hongkong en het Chinese vasteland.

Meer dan 600 Afrikaanse olifanten hebben het leven moeten laten voor de illegale hoeveelheid ivoor. De grootste slagtand, van de in totaal 1.209 exemplaren, had een gewicht van 40,6 kilogram.

De illegale ivoorhandel is de voorbije jaren weer sterk toegenomen. Vorig jaar hebben douanediensten van over de hele wereld 4.759 slagtanden in beslag genomen, een stijging met 200 procent in vergelijking met 2010

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud