Advertentie

Trump voert druk op VN en Noord-Korea op

Trump sprak vandaag een groep VN-ambassadeurs toe van de landen uit de Veiligheidsraad. 'Noord-Korea moet eindelijk aangepakt worden', klonk het.

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de Verenigde Naties (VN) nieuwe sancties moeten opleggen aan Noord-Korea. Hij noemde het status quo in dat land onaanvaardbaar.

De VN leek de afgelopen decennia wel geblinddoekt wanneer er beslissingen moesten worden genomen in het Noord-Koreaanse dossier. Het is tijd dat we die blinddoek wegnemen, zei Trump tijdens een vergadering met VN-ambassadeurs in het Witte huis.

De uitspraken van Trump vallen op een moment van oplopende spanningen met de communistische dictatuur, die mogelijk zijn zesde test van een nucleaire bom voorbereidt.

‘Dit is een echte bedreiging voor de wereld, of we er nu over willen praten over niet’, zei de president tegen verslaggevers. ‘Noord-Korea is een groot probleem voor de wereld en het is een probleem dat we eindelijk moeten oplossen.’

Merkel

Trump belde vandaag ook met de Duitse bondskanselier Angela Merkel over Noord-Korea. De twee wereldleiders spraken volgens het Witte Huis onder meer over de ‘urgente uitdaging op veiligheidsgebied’ door Pyongyang.

Trump sprak eerder ook telefonisch met de leiders van Japan en China. De Amerikaanse president bekritiseerde in het gesprek met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping de in zijn ogen agressieve opstelling van Noord-Korea. Het optreden van Pyongyang zorgt volgens Trump voor instabiliteit op het Koreaanse schiereiland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud