Advertentie

Verdachte aanslag Bangkok opgepakt

De Thaise politie verspreidde op 28 augustus volgende robotfoto van de verdachte. Het zou die man zijn die zaterdag is opgepakt. ©EPA

Er is een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de bomaanslag in Bangkok. Dat heeft de Thaise politie bekendgemaakt. De politie zoekt naar nog meer medeplichtigen.

Bij de verdachte, die in een appartement in een buitenwijk van Bangkok woonde, werd materiaal aangetroffen om bommen te maken. Ook zouden er in zijn woning heel wat valse paspoorten zijn gevonden. Het zou gaan om een buitenlander van 28. Zijn nationaliteit is vooralsnog niet bekend. Het persbureau Reuters vernam van buren van de opgepakte man dat hij teruggetrokken leefde en regelmatig 'biddend op de knieën' werd gezien. 

Bij de aanslag op 17 augustus kwamen 20 mensen om het leven, waarvan veertien buitenlanders. Er vielen meer dan 120 gewonden. De Thaise politie kreeg kritiek op de aanpak van het onderzoek. Naar verluidt wordt nu geprobeerd een bende medeplichtigen in kaart te brengen.

De aanslag werd niet opgeëist. Mogelijke pistes hebben te maken met binnenlandse politieke conflicten maar ook met de internationaal omstreden uitwijzing door Thailand van meer dan honderd Oeigoeren naar China. De Oeigoeren zijn een moslimminderheid in China. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud