WGO waarschuwt voor MERS-virus in Azië

Het MERS-virus, dat in 2012 in het Midden-Oosten opdook. ©Reuters

Nadat het MERS-virus, dat kan worden vergeleken met SARS, al een vijftigtal slachtoffers maakte in het Midden-Oosten, slaat het nu ook in Azië toe. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat MERS is opgedoken in Zuid-Korea en ook China.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) stuurt een waarschuwing uit naar aanleiding van een nieuw geval van MERS in China. Na Zuid-Korea is China het tweede land in Azië dat met het virus te maken krijgt. MERS gelijkt op SARS en tast eveneens de luchtwegen aan.

MERS, voluit Middel East Respiratory Syndrome, is een coronavirus dat in 2012 voor het eerst opdook in het Midden-Oosten. Van de iets meer dan 1.100 besmettingen die sindsdien werden gemeld, in 23 landen, zijn 465 mensen gestorven. Er bestaat immers geen geneesmiddel of vaccin tegen het virus.

Enkele weken geleden werd MERS gesignaleerd in Zuid-Korea bij een Koreaan die naar Bahrein was geweest. Intussen heeft Zuid-Korea weet van een tiental gevallen. De man nam in Zuid-Korea de bus en logeerde ook in een hotel, waardoor verwacht wordt dat nog meer mensen zijn besmet.

De man die in China werd vastgesteld met MERS is een Koreaan. De Chinese gezondheidsautoriteiten onderzoeken nog met wie hij in contact is geweest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud