Wuhan: van ground zero tot trekpleister

Miljoenenstad Wuhan, waar de pandemie uitbrak, ontving de eerste week van oktober bijna 19 miljoen bezoekers. ©AFP

Met bijna 19 miljoen bezoekers was Wuhan - waar de pandemie uitbrak - in de vakantieweek begin oktober de drukst bezochte stad van China.

Wuhan herrijst uit zijn assen. De stad, die wordt verguisd voor de uitbraak van de pandemie, is een toeristische hotspot geworden.

De miljoenenstad (11 miljoen inwoners) was tijdens de Gouden week van 1 tot 8 oktober - naar aanleiding van de nationale feestdag - de drukst bezochte stad in China. Wuhan ontving 18,8 miljoen bezoekers, meldt The Wall Street Journal op basis van de toeristische cijfers van de Chinese overheid.

'Wuhan is een heldenstad en de inwoners zijn buitengewoon. Wuhan is waarschijnlijk de veiligste plek. Ik voel me trots', verklaart een toerist waarom hij meer dan 300 kilometer reisde om het ground zero van de pandemie te bezoeken.

De toestroom leverde Wuhans toeristische sector omgerekend 1,2 miljard euro op. Dat is 30 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar, toen er van Covid-19 nog geen sprake was.

Een pretpark in Wuhan. ©AFP

Chinese media hadden de groei van het binnenlandse toerisme voor de vakantieweek voorspeld en gewag gemaakt van 'wraak- en steuntoerisme'. Vorig jaar (pre-corona) reisden tijdens de Gouden Week 7 miljoen Chinezen naar het buitenland - het gros naar Thailand, Japan en Vietnam.

Ondanks Wuhans populariteit meldt het Chinese ministerie van Cultuur en Toerisme dat het aantal toeristen in de Gouden Week met een vijfde daalde (tot 637 miljoen) tegenover vorig jaar. De toeristische sector zag de inkomsten met een derde krimpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud