Andrew Bailey nieuwe Britse centrale bankier

Andrew Bailey is de nieuwe gouverneur van de Britse centrale bank. ©AFP

De nieuwe gouverneur volgt in maart de Canadees Mark Carney op. Bailey staat nu aan het hoofd van de Britse financiële waakhond FCA.

De naam van Bailey deed al een tijdje de ronde. Vrijdagochtend bevestigde het Britse ministerie van Financiën dat Bailey op 15 maart de huidige gouverneur Mark Carney opvolgt. 

Bailey wordt de 121ste gouverneur van de centrale bank. Volgens de Britse minister van Financiën, Sajid Javid, is Bailey de uitgesproken kandidaat en de beste persoon om de Bank of England te leiden in nieuwe fases rond de brexit.

Bailey is nu nog het hoofd van de Britse financiële waakhond FCA. Daarvoor heeft hij dertig jaar gewerkt voor de Britse centrale bank, waardoor hij een relatief veilige keuze is.

De laatste tijd is er echter wel het een en ander te doen geweest rond zijn persoon door een aantal financiële schandalen, zoals de ineenstorting van het imperium van de beroemde belegger Neil Woodford. Daarnaast kan de overheid kritiek krijgen op het feit dat het een man heeft gekozen en daarom te weinig oog had voor genderdiversiteit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud