Huizenverkoop VS krijgt mokerslag

De Amerikaanse verkoop van nieuwe eengezinswoningen is in oktober maand op maand 8,1 procent gezakt tot 283.000. Economen hadden een cijfer rond 310.000 verwacht. De dreun zet de aanhoudende malaise op de Amerikaanse vastgoedmarkt nog maar eens in de verf.

De onverwachte daling van de huizenverkoop in de VS gaat gepaard met de laagste vraagprijzen in zeven jaar. De mediaanverkoopprijs voor een nieuwe woning viel in oktober met 13,9 procent terug tegenover de maand september tot 194.900 dollar. In vergelijking met een jaar eerder kwam de mediaanverkoopprijs 9,4 procent lager uit.

Economen hadden de toestand rooskleuriger ingeschat. Nochtans was in oktober de verkoop van bestaande woningen met 2,2 procent tegenover september sterker gezakt dan verwacht. Geïnteresseerde kopers lijken te wachten op verdere prijsdalingen, terwijl het aanbod blijft aanzwellen door gedwongen verkopen.

De hoge werkloosheidsgraad en het hoge tempo waarin woningen van consumenten die hun lening niet kunnen betalen de markt blijven instromen (de ‘foreclosures’), blijven loeihard wegen op de huizenmarkt.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud