Investeringen in Tunesië op pre-revolutieniveau

Foto AFP ©AFP

De buitenlandse investeringen in Tunesië zitten stilaan weer op het peil van voor de start van de Arabische Lente, die vanuit het land door Noord-Afrika en het Midden-Oosten heen trok. De hoge jongerenwerkloosheid blijft wel een rem zetten op de economie.

Tijdens het eerste halfjaar kwamen de rechtstreekse buitenlandse investeringen in Tunesië uit op 1,12 miljard dinar of 565 miljoen euro. In vergelijking met 2011, toen de situatie in het land nog vrij chaotisch was na het afzetten van president Zine Ben Ali, is dat een stijging met 45 procent. In vergelijking met 2010, toen alles nog relatief stabiel was, komt dat neer op een daling met slechts 3 procent.

Dankzij die investeringen zijn er 71 ondernemingen opgestart die 7.600 nieuwe banen hebben gecreëerd, stelt de Tunesische overheid. De meeste investeringen gebeurden in de industrie en in de energiesector. Die trokken respectievelijk 118 en 323 miljoen euro aan.

Het herstel betekent echter niet dat de Tunesische economie weer op volle toeren draait. Het land blijft kampen met een hoge werkloosheid, vooral bij de jongere beroepsbevolking. Maar het toont wel aan dat het land na de revolutie opnieuw relatief stabiel is geworden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud