davos

Na Trump stuurt ook Macron kat naar Davos

De Franse president Emmanuel Macron. ©EPA

De Franse president kan wegens een 'volle agenda' deze maand niet naar de vergadering van het Wereld Economisch Forum, meldt het persbureau Reuters.

De befaamde meeting van het Wereld Economisch Forum van 22 tot 27 januari in het Zwitserse Davos, waar tal van wereldleiders en bedrijfsleiders present tekenen, moet het zonder de Franse president Emmanuel Macron stellen.

Reuters vernam op het Elysée, de officiële residentie van Macron, dat de president niet gaat wegens een 'volle agenda'. Hij moet met name een oplossing zien te vinden voor het aanhoudende protest van de gele hesjes. Dan naar een meeting met de rijken der aarde trekken valt wellicht slecht bij de protestbeweging, die ijvert voor meer koopkracht voor de modale Fransen. 

Donderdag raakte al bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn bezoek aan Davos schrapt wegens de politieke onenigheid in Washington, die al wekenlang leidt tot een gedeeltelijke shutdown van de overheid in de VS. 

Er bestaat een kans dat hij toch nog gaat, maar dan met een beperkt programma. Davos is voor Trump een mogelijkheid om andere wereldleiders te spreken over economische kwesties, zoals handelsgeschillen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect