Advertentie
Advertentie

Aécio Neves, glamour boy uit politiek geslacht

Aécio Neves stemde in Belo Horizonte. ©REUTERS

Na een indrukwekkende remonte is Aécio Neves erin geslaagd door te stoten tot de tweede ronde van de Braziliaanse verkiezingen. Op 26 oktober hoopt hij in de voetsporen van zijn grootvader te kunnen treden.

Vraag honderd investeerders in Brazilië wie zij de sleutels van het presidentiële paleis gunnen en zonder weifelen komen ze met de naam Aécio Neves op de proppen. De 54-jarige econoom beloofde zijn aanhangers de afgelopen maanden dan ook af te rekenen met het staatsinterventionisme in de economie dat de Arbeiderspartij de afgelopen twaalf jaar hoog in het vaandel droeg.

Een groentje is Neves allerminst. Hij was - sinds hij als 20-jarige de politieke bühne betrad - al volksvertegenwoordiger, senator en gouverneur. De politiek was zijn lot. Aécio stamt uit een politiek geslacht. Zijn grootvader Tancredo schopte het tot gouverneur én president.

Advertentie

Maar Aécio is niet alleen een politiek dier. Hij heeft ook een hoog glamourboy-gehalte. En sinds zijn huwelijk vorig jaar met een 20 jaar jonger ex-model staat hij geregeld in roddelrubriekjes in de pers. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.