Advertentie

'Argentijnse peso stevent af op crash'

Alberto Fernández, de leider van de extreemlinkse peronisten in Argentinië. ©EPA

De hervormingsgezinde liberale Argentijnse president Mauricio Macri heeft een zware nederlaag geleden bij een voorronde voor de presidentsverkiezingen eind oktober. De kandidaat van de links-populistische peronisten, Alberto Fernandez, boekte daarentegen een enorm succes.

Macri werd vier jaar geleden president na een reeks links-populistische regeringen in de jaren 2003-2015 van het echtpaar Néstor Carlos Kirchner (1950-2010) en Cristina Fernández de Kirchner. Fernández de Kirchner volgde haar man in 2007 als president op en is nu de kandidaat voor het vicepresidentschap van Alberto Fernández (geen familie).

De kans op een terugkeer van de linkse populisten leidt tot paniek bij beleggers. Het beurshuis Amherst Pierpont Securities verwacht dat de Argentijnse peso vandaag een tuimeling maakt van 25 procent. Ook obligaties zouden forse klappen krijgen, als de markten later vandaag open gaan. 

Op Euronext Brussel is AB InBev   actief in Argentinië. Vorig jaar nam een Argentijnse afboeking een hap uit de omzet en de winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud