opmerkelijk

Bakker staakt? Leger bakt broodje wel

De Boliviaanse president, Evo Morales, zet de volgende dagen het leger in om broden te bakken. ©AFP

De Boliviaanse bakkers zijn maandag een staking van 48 uur begonnen. Maar dat betekent niet dat het land zonder brood valt. Soldaten ontpoppen zich even tot bakker.

De Boliviaanse bakkers legden maandag voor zeker twee dagen het werk neer. Met hun actie willen ze protesteren tegen de afschaffing van de gesubsidieerde bloem.

De overheid subsidieerde die grondstof voor brood sinds 2011. Maar volgens de autoriteiten is de maatregel niet langer nodig omdat de prijs voor bloem aanzienlijk gedaald is.

Om te voorkomen dat de bakkersstaking tot onrust leidt, pakt de Boliviaanse president Evo Morales met een wel heel originele actie uit. Hij schakelt het leger in om brood te bakken.

'Soldaten van de zes kazernes van La Paz en die uit het naburige El Alto gaan de volgende dagen al zeker 70.000 broden bakken', zei minister van Defensie Reymi Ferreira maandag op een persconferentie. 'Elk brood kost, net zoals anders, 40 centiemen (0,05 euro)', voegde hij eraan toe.

De minister sloot niet uit dat het leger de productie van brood de volgende dagen nog opvoert. 'Als dat nodig is, gaan we nog meer broden bakken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud