Brazilië telt nu meer coronadoden dan Italië

In Brazilië vielen drie dagen op rij een recordaantal doden te betreuren door de gevolgen van het coronavirus. ©RICARDO OLIVEIRA/AFP

In Brazilië stierven nu al drie dagen op rij een recordaantal mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Het Latijns-Amerikaanse land, dat al 34.021 overlijdens betreurde, telt nu meer doden dan Italië. Met 1.473 overlijdens in één dag vestigde Brazilië ook opnieuw een triest record. Het is de derde dag op rij dat het Latijns-Amerikaanse land een recordaantal doden moet registreren, na 1.262 op dinsdag en 1.349 op woensdag.

De totale dodentol is in Brazilië gestegen tot 34.021. Ook al nemen experts aan dat het werkelijke cijfer nog een stuk hoger ligt, toch telt het land intussen al meer slachtoffers dan Italië, dat 33.689 doden betreurt. Brazilië heeft wel ruim drie keer zoveel inwoners als Italië. Enkel de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tellen meer doden dan Brazilië.

Ook het aantal besmettingen blijft snel toenemen in Brazilië. Het voorbije etmaal werden bijna 31.000 nieuwe infecties gemeld door de autoriteiten. In totaal zijn nu ruim 580.000 gevallen van het coronavirus vastgesteld in het land. Alleen in de VS is het aantal bekende infecties hoger, met ruim 1,8 miljoen besmettingen.

Peru

Ook op andere plaatsen in Latijns-Amerika blijft het coronavirus oprukken. In Peru zijn nu meer dan 5.000 mensen gestorven aan de gevolgen van het longvirus, maakte het ministerie van Volksgezondheid donderdag bekend. Daarmee is Peru na Brazilië en Mexico het zwaarst getroffen land van Latijns-Amerika wat het aantal coronadoden betreft. Volgens de officiële cijfers zijn in het land ruim 183.000 gevallen van het longvirus vastgesteld.

34.021
coronadoden in Brazilië
De totale dodentol is in Brazilië gestegen tot 34.021. Ook al nemen experts aan dat het werkelijke cijfer nog een stuk hoger ligt, toch telt het land intussen al meer slachtoffers dan Italië, dat 33.689 doden betreurt.

De grote meerderheid van alle besmettingen zijn tot dusver gerapporteerd in hoofdstad Lima en de nabijgelegen havenstad Callao. In de afgelopen 24 uur kwamen er in Peru meer dan 4.200 nieuwe gevallen bij en werden er 137 doden geregistreerd. Vooral onder de armere bevolkingslagen heeft de longziekte vrij spel.

Voor alle Peruanen gelden sinds elf weken lockdownmaatregelen om het virus te beteugelen. Zo zijn de grenzen dicht en is er een avondklok ingesteld. Het gezondheidsstelsel in het land staat onder grote druk door de toestroom van besmette patiënten. Openbare ziekenhuizen hebben met grote tekorten aan medische voorraden en zuurstof te maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud