Castro verschijnt weer in openbaar

Fidel Castro dook zondag in een stembureau in Havana op. (foto: AFP) ©AFP

De voormalige Cubaanse president en revolutionair Fidel Castro (86) is zondag voor het eerst in ruim drie maanden in het openbaar verschenen. Aanleiding waren de verkiezingen in het land. Castro is ondanks zijn hoge leeftijd kandidaat voor een zetel in het Cubaanse parlement.

Fidel Castro liet zich zien in het stembureau op het Revolutieplein in Havana. Het was sinds 21 oktober geleden dat Castro zich nog had laten zien op het publieke toneel.

Zondag konden 8,5 miljoen stemgerechtigde Cubanen hun stem uitbrengen voor de parlementsverkiezingen. Het Cubaanse Volkscongres wordt elke vijf jaar verkozen, maar heeft weinig reële macht. Voor de 612 zetels zijn er evenveel kandidaten. Oppositiepartijen zijn op het Caraïbische eiland niet toegelaten.

Het parlement moet vervolgens de ministerraad aanstellen, die dan op zijn beurt de nieuwe president aanstelt. Verwacht wordt dat Raúl Castro, broer van Fidel Castro, eind februari opnieuw voor vijf jaar wordt aangestel als voorzitter van de staats- en ministerraad. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud