Coronascepticus Bolsonaro test positief op Covid-19

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is besmet met het coronavirus. ©REUTERS

De Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, heeft positief getest op het coronavirus. De ultrarechtse politicus deed Covid-19 steeds af als 'een gewoon griepje'.

Jair Bolsonaro sprak dinsdagmiddag plaatselijke tijd zijn landgenoten toe via de televisie. De Braziliaanse president had een belangrijke boodschap. 'Ik onderging maandag een test om te checken of ik besmet ben met het coronavirus. Het resultaat was positief.'

De kwestie hield de Brazilianen al een dag bezig. Maandag was de 65-jarige ultrarechtse politicus naar het ziekenhuis getrokken omdat hij wat koortsig was en nog enkele symptomen had die konden wijzen op een besmetting met Covid-19. Niet alleen onderging de ex-militair een coronatest. Een foto van de longen moest ook aantonen of die organen aangetast waren.

Mondmasker

Volgens zijn entourage ondervindt Bolsonaro vooralsnog niet al te veel last van het longvirus. De Braziliaanse president zette Covid-19 de afgelopen maanden steeds weg als 'een gewoon griepje'. Hij fulmineerde tegen de lockdowns in de strijd tegen de verspreiding van het virus.

1,6 miljoen
geregistreerde besmettingen
In Brazilië zijn meer dan 1,6 miljoen besmettingen geregistreerd. Zowat 65.500 mensen zijn aan de ziekte bezweken.

De ex-militair had ook lak aan de regels voor social distancing. Meermaals mengde hij zich onder demonstranten die de quarantainemaatregelen aanklaagden. Zelden droeg hij bij die gelegenheden een mondmasker. 'Mijn verleden als atleet beschermt mij', poneerde hij.

Brazilië is al wekenlang het wereldwijde epicentrum van de coronapandemie. In het land zijn meer dan 1,6 miljoen besmettingen geregistreerd. Zowat 65.500 mensen zijn aan de ziekte bezweken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud