Leider machtig Mexicaans drugskartel opgepakt

©AFP

Mario Ramirez-Trevino, de leider van het Mexicaanse Golfkartel, is gearresteerd. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten. Ramirez-Trevino was één van de meest gezochte misdadigers door de VS.

Mario Armando Ramirez-Trevino, alias 'El Pelon' en 'X-20', is zaterdagochtend gevat tijdens een gezamenlijke operatie van het leger en de marine in het plaatsje Rio Bravo, in de deelstaat Tamaulipas in het noordoosten van het land.

Het Golfkartel is een van de oudste en grootste misdaadsyndicaten van Mexico. Volgens het nieuwsportaal Insight Crime was Ramirez-Trevino vroeger een politieagent, die de stap naar de onderwereld heeft gezet. Hij was de leider van een gewapende vleugel van het kartel, Los Rojos. Na de arrestatie van zijn voorganger Eduardo Costilla in september 2012 en de daaropvolgende interne machtsstrijd nam Ramirez Trevino de leiding van het Golfkartel over.

Premie

Ramirez-Trevino werd in 2008 door de Amerikaanse federale justitie aangeklaagd voor verschillende inbreuken tegen de drugswetgeving. Sindsdien is hij een van de meest gezochte misdadigers in de VS. Op zijn hoofd stond een premie van 5 miljoen dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud