Maduro: 'Putsch is voorbij'

Dinsdag kwam het in de straten van de Venezolaanse hoofdstad Caracas tot zware protesten tegen president Maduro. ©AFP

In een lange televisietoespraak veroordeelde de Venezolaanse president Nicolás Maduro de poging van oppositieleider Juan Guaidó om hem te doen aftreden.

De 'putschistische schermutseling' van soldaten die zich achter de oppositieleider Juan Guaidó hadden geschaard, is voorbij. De verantwoordelijken zullen strafrechtelijk vervolgd worden. Dat verklaarde de Venezolaanse president Nicolás Maduro tijdens een radio- en televisietoespraak van bijna een uur.

Het was de eerste keer dat Maduro te horen was sinds de zelfverklaarde interim-president Guaidó dinsdagochtend had opgeroepen tot de 'laatste fase om het land te bevrijden'. Bij die protesten vielen dinsdag meer dan 100 gewonden. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo stond Maduro gisteren op het punt het land te verlaten, maar overtuigde Rusland hem te blijven. Maduro ontkende dat in zijn speech.

'Kleine groep'

In de toespraak feliciteerde Maduro het leger omdat het 'de kleine groep die geweld wilde verspreiden via deze putschistische schermutseling' onder controle kreeg. De president noemt de gebeurtenissen 'een poging tot staatsgreep'. 'Dit zal niet ongestraft blijven. Ik heb drie procureurs aangeduid die alle betrokkenen aan het ondervragen zijn', klonk het. Hij werd tijdens de toespraak geflankeerd door onder anderen de minister van Defensie, generaal Vladimir Padrino.  Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud