Advertentie

Metro São Paulo staakt voor 'onbepaalde tijd'

©Photo News

Exact een week voor de start van de wereldbeker voetbal, stijgt de onrust in São Paulo. In de grootste Braziliaanse metropool staakt de metro en organiseren zowel politie als een daklozenorganisatie massabetogingen.

Precies een week voor São Paulo met de match van gastland Brazilië tegen Kroatië de wereldbeker voetbal aftrapt, is 's lands grootste metropool in de greep van sociale onrust.

Vanaf vandaag staakt de metro van São Paulo 'voor onbepaalde tijd'. De vakbonden zagen hun vraag voor een loonsverhoging van 'minstens 10 procent' voor de 9.700 werknemers afketsen. De directie van de 'metroviários' wil maximum 8,7 procent opslag gunnen. 'Als er geld is voor een nieuw stadion en de wereldbeker, waarom niet voor openbaar vervoer?', zegt vakbondsleider Altino Melo dos Prazeres aan het persbureau Estado de São Paulo.

De metro is van levensbelang in São Paulo, een metropool van 20 miljoen inwoners met een notoir chronisch verkeersinfarct. Elk dag gebruiken 4,5 miljoen 'paulistanos' de metrolijnen. De ondergrondse is ook de enige min of meer vlotte manier om het nieuwe stadion, de Arena Corinthians, te bereiken.

Samen met de WK-koorts stijgt in São Paulo ook hand over hand de sociale onrust. Woensdag betoogden 400 politieagenten bij het stadion voor betere lonen en pensioenen. Ze kregen even later het gezelschap van 12.000 daklozenmilitanten, die strijden voor betere sociale huisvesting.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud