Minstens 23 doden bij instorting Mexicaanse metrobrug

Het metrotoestel viel samen met de brug naar beneden. ©AFP

In Mexico-Stad zijn gisteren 23 doden gevallen en 70 gewonden toen een brug instortte terwijl er een metro over reed. De metrolijn werd eerder meerdere keren gesloten door technische defecten.

Verschillende metrowagons van lijn 12 zijn rond 22 uur plaatselijke tijd naar beneden gestort, toen de pilaren van de brug het begaven. De auto die op het moment van het ongeval onder de brug passeerde en de metropassagiers kwamen vast te zitten onder het puin. Er vielen zeker 23 doden - onder wie ook kinderen - en 70 gewonden, van wie er 49 naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De precieze oorzaak van de instorting is nog niet duidelijk.

Hulpverleners proberen zoveel mogelijk slachtoffers te bevrijden uit de massa metaal, kabels en vervormde rails. Omdat het metrotoestel te onstabiel was, moest de reddingsactie in de uren na het ongeval onderbroken worden. Ook de rest van de brug zou mogelijk nog instorten.

De ramp gebeurde dicht bij het metrostation Olivos. Oud-burgemeester Marcelo Ebrard opende lijn 12 pas in 2012 omdat bij de aanleg sprake was van corruptie. In 2014 moest Olivos sluiten voor technische herstellingen en in 2017 werd lijn 12 beschadigd door een aardbeving. Ook het viaduct van de brug moest hersteld worden. De omwonenden kaartten de problemen al jaren aan. Volgens hen is Ebrard medeverantwoordelijk voor het dodelijke ongeval.

De voorbije jaren kende Mexico meerdere incidenten met metro's, die dagelijks 4,5 miljoen Mexicanen vervoeren. In 2015 vielen 12 gewonden toen twee metrotoestellen tegen elkaar botsten. Vorig jaar in maart gebeurde hetzelfde en viel er een dode en raakten 41 mensen gewond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud