Advertentie

Venezuela rantsoeneert elektriciteit

President Maduro kondigde de stroomrantsoenering zondag aan. ©AFP

Na nieuwe stroomonderbrekingen neemt de overheid verregaande maatregelen.

Sinds begin maart zijn er in het Zuid-Amerikaanse land geregeld zware stroomonderbrekingen. De regering zegt dat de Verenigde Staten en de oppositie de stroomvoorziening saboteren. De tegenstanders van de regering spreken van een tekort aan investeringen, gebrekkig toezicht en corruptie.

Sinds zondag zitten veel Venezolanen weer zonder elektrictiteit. Om de herstelwerkzaamheden te vergemakkelijken en zuinig om te springen met de beschikbare middelen blijven scholen en universiteiten maandag gesloten. Arbeiders en bedienden moeten maar tot 14 uur werken.

President Nicolas Maduro kondigde in een radio- en tv-toespraak een rantsoeringsplan voor elektriciteit gedurende 30 dagen aan. Dat moet een 'evenwicht' verzekeren tussen de productie, het transport, de distributie en het verbruik van stroom.

Afgelopen weekend trokken Venezolanen weer de straat op om te protesteren tegen president Nicolás Maduro en de energiecrisis in Venezuela. 'We weten wie voor de stroomuitval verantwoordelijk is: Maduro. Maar nu is het genoeg geweest', zei oppositieleider Juan Guaidó. Het jonge parlementslid riep zich zichzelf uit tot interimpresident en wil Maduro van de macht verdrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud