Advertentie

22 doden bij bomaanslag in Beiroet

De plaats van de bomaanslag. - Foto: AFP ©AFP

In Beiroet zijn er donderdag 22 doden gevallen na een bomaanslag bij een complex van de sjiitische beweging Hezbollah. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd reeds opgeëist door de soennitische beweging Brigades van Aisha.

Donderdag ontplofte een autobom in het Rweiss-district, in het zuiden van Beiroet. Traditioneel staat dat gebied bekend als een machtsbasis van de sjiitische beweging Hezbollah. Bij de aanslag vielen 22 doden en 120 gewonden. 

In een internetboodschap werd de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist door de soennitische beweging Brigades van Aisha. De aanslag wordt gelinkt met de burgeroorlog die in Syrië aan de gang is. Syrische rebellen hadden immers zich voorgenomen wraak te nemen voor de steun die Hezbollah biedt aan het regime van Syrisch president Assad. 

De auto zou geladen geweeest zijn met ongeveer 60 kilo springstof. Los van de doden en de gewonden zaten heel wat mensen door de ontploffing ook opgesloten in hun appartementen. 

Hezbollah is in hetzelfde gedeelte van de stad al eerder slachtoffer geweest van een aanslag. Toen raakten 53 mensen gewond. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud