26 doden in Libië

Libische troepen in Tripoli.

Bij gevechten tussen Libische regeringstroepen en gewapende groepen in de Libische stad Bani Walid, een van de laatste bastions van het oude regime van Moammar al-Kadhafi, zijn zaterdag minstens 26 doden en meer dan 200 gewonden gevallen.

De gegevens komen van het het Franse persagentschap AFP op basis van gegevens van twee ziekenhuizen.

Het Libische persagentschap Lana maakt gewag van 22 doden en meer dan 200 gewonden in het hospitaal van Misrata, en van 4 doden, onder wie een 4-jarig meisje, en 23 gewonden in het ziekenhuis van Bani Walid.

De vroegere Libische minister van Informatie en woordvoerder van dictator Moammar al-Kadhafi, Moessa Ibrahim, ontkende vannacht ook in Libië gearresteerd te zijn. Hij deed dat via een geluidsopname die via internet verspreid werd, enkele uren nadat het kabinet van de Libische premier zijn arrestatie bekendgemaakt had.

 

'Over het bericht van mijn arrestatie vandaag (...): het gaat om een poging om de aandacht af te wenden van de misdaden begaan door de rebellen tegen ons volk in de stad Bani Walid', zo zei hij in de geluidsboodschap, waarvan de echtheid niet geverifieerd kon worden.

'Wij bevinden ons niet in Libië en we hebben geen enkel contact met Bani Walid', aldus Moessa Ibrahim.

Gisteren maakte de Libische televisie nog bekend dat een van de zonen van kolonel Kadhafi, Chamis, zijn gedood. Maar ook dat bericht moet nog bevestigd worden.

De zenuwachtigheid in Libië komt door de verjaardag van het overlijden van Kadhafi. Die overleed een jaar geleden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud