43 VN-blauwhelmen gevangen in Syrië

De Golan-hoogvlakte. ©REUTERS

In Syrië zijn 43 VN-blauwhelmen gevangen genomen door een groep gewapende militanten. Het waren VN-blauwhelmen die actief waren op de deels door Israël en Syrië bezette Golan-hoogvlakte. 81 anderen zouden ingesloten zijn.

De Verenigde Naties bevestigden donderdag dat een deel van haar personeel op de Golan-hoogvlakte gevangen genomen werd. 43 blauwhelmen vielen ten prooi aan een militante groep, na hevige gevechten tussen het Syrische regeringsleger en gewapende militanten. De opsluiting kwam er vlakbij de Qunaytirah-passage, die op het Syrische deel van de hoogvlakte ligt. 

De gevangen genomen blauwhelmen waren  afkomstig van de Filipijnen. Nog eens 81 anderen blauwhelmen zitten omsingeld in hun posities nabij Ar Ruwayhinah en Burayqah. Het zou daar vooral gaan om blauwhelmen van de Fiji-eilanden. 

'De Verenigde Naties onderneemt alles om de vrijlating van de blauwhelmen te verzekeren en om de volledige bewegingsvrijheid te herwinnen in het gebied rond haar operaties', zo maakte de internationale organisatie bekend. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud