Akoestische signalen wellicht toch niet van vermist vliegtuig

De Bluefin-21 wordt te water gelaten. ©REUTERS

De begin april opgemerkte akoestische signalen in het zuiden van de Indische oceaan komen wellicht niet van de zwarte dozen van het op 8 maart verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat heeft een official van de Amerikaanse zeemacht gezegd aan de nieuwszender CNN.

De begin april opgemerkte signalen werden als veelbelovend onthaald, maar leidden uiteindelijk niet tot verdere resultaten. Op de zeebodem in de zone waar de signalen werden opgepikt, is niets ontdekt.

Volgens Michael Dean van de US Navy is het vrijwel zeker dat de signalen van een andere bron komen en dus niets te maken hebben met de Boeing die met 239 mensen aan boord spoorloos verdween tijdens een vlucht van Kuala Lumpur in Maleisië naar de Chinese hoofdstad Peking. Mochten de signalen van apparatuur uit het vliegtuig komen, dan zou die apparatuur volgens Dean al gevonden zijn.

Eind april werden, meer dan zeven weken na het verdwijnen van het toestel, de zoekacties met vliegtuigen stopgezet. Enkel onder water wordt nog gezocht. De laatste dagen gebeurde dat met een Amerikaanse onderwaterrobot, de Bluefin-21.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud