Amerikanen bombarderen IS bij Mosoeldam

Het Amerikaanse leger heeft opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op posities van strijders van de Islamitische Staat (IS) nabij de strategische Mosoeldam in het noorden van Irak. Tegelijk werden ook hulpgoederen boven Amerli gedropt.

De aanvallen nabij de Mosoeldam werden uitgevoerd door een jachtvliegtuig en drones. Volgens het Pentagon werden een gepantserd voertuig, een IS-stelling en wapens vernietigd. Daarnaast werd een gebouw van de islamistische terreurgroep ernstig beschadigd.

IS-strijders veroverden begin augustus de Mosoeldam, maar Koerdische troepen konden de dam aan de Tigris opnieuw veroveren dankzij de Amerikaanse luchtsteun.

Amerli

Het Amerikaanse leger heeft zaterdag ook hulpgoederen gedropt boven de Iraakse stad Amerli. Die stad bewoond door sjiitische Turkmenen 160 kilometer ten noorden van Bagdad wordt belegerd door IS-strijders. Daardoor is er een tekort aan water, voedsel en medicijnen.

Australische, Franse en Britse vliegtuigen deden mee aan de hulpoperatie. Die kwam er volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie op vraag van de Iraakse regering.

Volgens het Pentagon werden tegelijk met de hulpbevoorrading aanvallen uitgevoerd tegen IS-troepen om de humanitaire operatie te ondersteunen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud