Assad betreurt neerhalen Turkse jet

De Syrische president, Bashar al-Assad (Foto: PhotoNews).

De Syrische president, Bashar al-Assad, betreurt dat zijn leger op 22 juni een Turks gevechtsvliegtuig heeft neergehaald. Dat zei hij in een interview met de Turkse krant Cumhuriyet.

'Het toestel vloog in een zone die in het verleden al drie keer door Israëlische toestellen gebruikt was', zei Assad, die het incident naar eigen zeggen '100 procent' betreurt.

De president verwierp ook de beschuldigingen van Turkije als zou Syrië het toestel opzettelijk neergehaald hebben. 'Een land in oorlog reageert altijd op deze manier', klonk het.

Luchtafweergeschut

'Het vliegtuig vloog zeer laag en werd door het luchtafweergeschut voor een Israëlisch toestel gehouden. De soldaat van het luchtafweergeschut beschikte niet over een radar en kon dus niet weten van welk land het toestel afkomstig was.'

Assad bood ook nog zijn medeleven aan aan de families van de twee piloten, die nog steeds niet teruggevonden zijn. Sinds het incident is de spanning aan de Turks-Syrische grens te snijden. Turkije versterkte vorige week zijn luchtafweergeschut aan de grens met Syrië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud