Assad: Syrië levert 'cruciale' veldslag

Foto: EPA

Het Syrische leger levert een 'heroïsche' en 'cruciale' veldslag voor de toekomst van het land. Dat zegt de Syrische president Bashar al-Assad in een verklaring ter gelegenheid van de 67ste verjaardag van het leger.

'De vijand bevindt zich nog steeds onder ons en gebruikt binnenlandse agenten om het land en de veiligheid van de burger te destabiliseren en blijft onze economische en wetenschappelijke bronnen uitputten.' Dat stelt de president in een verklaring die door het officiële agentschap Sana gepubliceerd werd.

Al-Assad benadrukte dat de soldaten het hoofd bieden aan de 'oorlog die tegen ons land geleverd wordt, tegen terroristische bendes'. De oppositie en de rebellenstrijders van het Vrije Syrische Leger omschrijft hij als 'gewapende terroristische groepen' in buitenlandse loondienst. Hij beschuldigt hen ervan de 'chaos te willen voeden'.

Intussen hebben de VN-waarnemers in Syrië bevestigd dat gevechtsvliegtuigen van het Syrische leger de stad Aleppo beschieten, waar de rebellen sinds twee weken strijd leveren tegen het regeringsleger. 'Ook kunnen we bevestigen dat de oppositietroepen over zware wapens, zoals tanks, beschikken', zegt Sausan Ghosheh, de woordvoerster van VN-missie. Dat komt omdat ze meerdere tanks veroverd hebben.

Ook nog volgens de VN zijn de gevechten rond Aleppo de laatste 72 uur fors toegenomen, vooral in het zuidoosten van de stad, in de wijk Salaheddine. 'Veel burgers hebben dekking gezocht in scholen en andere publieke gebouwen', zegt Ghosheh. 'Ze kampen met een tekort aan voedsel, olie en gas.' Activisten schatten dat sinds het begin van de opstand al 20.000 mensen zijn omgekomen in Syrië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud