Boeing in Iran werd geraakt door 2 raketten

©AFP

Uit nieuwe videobeelden blijkt dat de Oekraïense Boeing die op 8 januari in Iran neerstortte, werd geraakt door twee raketten die vanaf een legerbasis in de buurt van Teheran waren afgevuurd.

De beelden werden dinsdag door de New York Times gepubliceerd. Ze werden gefilmd door een bewakingscamera en tonen het traject van een helder object. Na ongeveer 20 seconden volgt een ontploffing. Een tweede helder object wordt 10 seconden later vanaf dezelfde plaats en in dezelfde richting gelanceerd en explodeert na 10 seconden. Eén minuut later is hoog in de lucht een vuurbal te zien.

Volgens de New York Times gaat het in de filmpjes om twee raketten en om de Boeing van de Oekraïense luchtvaartmaatschappij International Airlines, die kort na het opstijgen neerstortte. Bij de ramp kwamen 176 mensen om het leven.

De krant meldt dat de beelden werden geverifieerd. Ze werden gemaakt met een camera die op het dak van een gebouw nabij het dorp Bid Kaneh op zowat 6 kilometer van een Iraanse legerbasis stond, schrijft de krant.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud