Brussels Airlines schrapt vluchten naar Tel Aviv

©BELGA

Brussels Airlines annuleert vandaag en morgen alle vluchten naar de Israëlische hoofdstad Tel Aviv. Eerder op de dag kwam een Palestijnse raket neer in de buurt van de Ben Gurion-luchthaven. 'De veiligheid kan niet langer worden gegarandeerd', zegt de maatschappij.

‘Op basis van de onzekerheid en onveiligheid ter plaatse zijn de Brussels Airlines-vlucht vanavond en de drie vluchten van morgen naar Tel Aviv geschrapt’, laat Geert Sciot, directeur communicatie van de maatschappij, weten.

De beslissing van Brussels Airlines kwam er op basis van eigen informatie van de maatschappij. Maar ook verschillende andere Europese maatschappijen waaronder Air France, KLM en Lufthansa namen een gelijkaardige beslissing. Later op de avond kwam het bericht dat de Europese luchtvaartautoriteit EASA tot nader order de 'sterke aanbeveling' geeft niet naar Tel Aviv te vliegen.

Eerder hadden ook al de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten gemeld dat ze gedurende 24 uur alle vluchten naar de Israëlische hoofdstad Tel Aviv zouden verbieden. Een vlucht van Delta Airlines die onderweg was, werd zelfs afgeleid naar Parijs. Die verplichte beperking is enkel van kracht voor Amerikaanse maatschappijen.

Raketaanval

Eerder op de dag kwam een raket neer in de buurt van de Ben Gurion-luchthaven. Palestijnse militanten vuren al wekenlang raketten af richting Israël. Het raketafweersysteem zou er al verschillende uit de lucht hebben gehaald die op weg waren naar de internationale luchthaven.

Toch verzekert de Israëlische minister voor Transport dat er niets te vrezen valt. 'De luchthaven van Ben Gurion is veilig en volledig bewaakt. Er is geen reden voor buitenlandse maatschappijen om zich door angst te laten leiden, en vluchten te annuleren.'

Met het drama in Oost-Oekraïne in het achterhoofd nemen verschillende maatschappijen, waaronder Brussels Airlines, echter het zekere voor het onzekere en stoppen ze tijdelijk hun vluchten richting Tel Aviv.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud