Donald Trump waarschuwt Russen voor raketaanval op Syrië

De Amerikaanse president Donald Trump kondigt een raketaanval aan op Syrië. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump verstuurde zijn waarschuwing in een tweet.

In een uitdagende tweet maant Trump Rusland aan zich klaar te houden voor een Amerikaanse raketaanval op Syrië. Hij zegt dat Rusland geen partner zou mogen zijn van een 'beest dat doodt met gas', verwijzend naar de Syrische president Bashar al-Assad. 

In een tweede tweet stelt de Amerikaanse president vast dat de relatie met Rusland nog nooit zo slecht was, de Koude Oorlog inbegrepen. 'Daar is geen reden voor', aldus Trump. 'Rusland heeft ons nodig om hen te helpen met hun economie, iets dat heel gemakkelijk te doen zou zijn, en we hebben samenwerking tussen alle naties nodig. Stop de wapenwedloop?'

Trump had eerder aangekondigd dat hij een 'belangrijke beslissing' zou nemen over de Amerikaanse respons op de mogelijke gifgasaanval in het Syrische stadje Douma.

De ambassadeur van Rusland in Libanon had eerder gezegd dat elke Amerikaanse raket die op Syrië wordt afgevuurd, zou worden neergehaald en dat de plaats vanwaar ze wordt afgevuurd, een doelwit zou zijn. Hij baseerde zich op een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin en de stafchef van het leger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud