Advertentie

Iran laat zes steden ontruimen door overstromingsgevaar

Iran kampt al bijna drie weken met hevige regen, die leidt tot overstromingen. ©REUTERS

Iran heeft aan duizenden bewoners van zes steden in het zuidwesten van het land bevolen hun huizen te verlaten. Er is een groot risico op overstromingen.

De voorbije dagen vielen al zeventig doden door stortvloeden in Iran. Omdat de regen blijft aanhouden en het waterpeil blijft stijgen, moeten duizenden inwoners van zes steden in de provincie Khoezistan vertrekken.

1.900
Iran
De overstromingen zijn de ergste in zeventig jaar. 1.900 dorpen en steden zijn er door getroffen.

Gevreesd wordt dat stuwdammen op de rivier Karkheh het zullen begeven. Om een overbelasting te vermijden, openden de autoriteiten al de sluisdeuren van de Karkeh-dam, de grootste van de exemplaren op de gelijknamige rivier. Daardoor dreigen wel verschillende steden langs de oevers onder water te komen. De gouverneur van Khoezistan, Gholamreza Shariati, spreekt van een 'kritieke situatie' en heeft de evacuatie van zes steden bevolen.

De overstromingen zijn de ergste in zeventig jaar. 1.900 dorpen en steden zouden er door zijn getroffen, goed voor tienduizenden mensen die al hun huis moesten verlaten. Naar schatting 86.000 mensen zitten in noodopvang. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud