Advertentie

'IS executeerde 100 buitenlandse strijders'

IS toont beelden van gesneuvelde Iraakse soldaten. ©Photo News

Islamitische Staat (IS) heeft honderd van zijn buitenlandse strijders geëxecuteerd omdat ze wilden vluchten uit de Noord-Syrische stad Raqqa. Dat heeft een anonieme opposant van het regime en IS zaterdag gezegd aan de krant The Financial Times.

In de krant stelt de bron dat hij honderd executies heeft geverifieerd van buitenlandse jihadisten die probeerden te vluchten. Naar verluidt zou in Raqqa een militaire politie zijn opgericht die buitenlandse strijders opspoort die proberen om de gevechten te ontvluchten. Er zouden al tientallen huiszoekingen en aanhoudingen verricht zijn.

Midden oktober maakte de Britse pers al melding van vijf Britten, drie Fransen, twee Duitsers en twee Belgen die gevangen genomen werden door IS omdat ze naar hun thuisland wilden terugkeren. Ze kloegen omdat ze niet tegen het regime van Bashar al-Assad, maar tegen andere rebellengroepen moesten vechten.

Sinds de lancering van de internationale luchtaanvallen op de stellingen van IS heeft de jihadistische beweging forse verliezen geïncasseerd. Het Pentagon meldde deze week nog dat verscheidene IS-leiders in Irak zijn gedood. In het noorden van het land konden Koerdische strijders vrijdag de maandenlange belegering van de Sinjar-berg door IS doorbreken. Ze staan zaterdag ook op het punt om de stad definitief in te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud