Israël schiet ook terug richting Libanon

Een Israëlische raket slaat in op een gebouw in Gaza, op dinsdag 18 mei. ©REUTERS

In Israël dijt het geweld ook uit tot de grens met Libanon. Nadat vanuit Libanon raketten werden afgevuurd, heeft Israël teruggeschoten.

De gevechten tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook gaan na meer dan een week onverminderd voort, zonder veel signalen dat de internationale oproep tot een staakt-het-vuren wat uithaalt. Beetje bij beetje dijen de beschietingen ook uit tot de grens met Libanon.

Vanuit Libanon werden maandagavond laat zes raketten afgevuurd naar Israël, maar die kwamen allemaal neer op Libanees grondgebied, zegt het Israëlische leger op Twitter. Israël heeft daarop raketten richting Libanon afgevuurd.

Honderden aanhangers van de militante Libanese beweging Hezbollah en andere betogers waren eerder in de Libanese hoofdstad Beiroet op straat gekomen uit steun voor de Palestijnen. Ze riepen onder meer 'Tel Aviv, we komen'. Vrijdag werd minstens één Libanese betoger door het Israëlische leger doodgeschoten op Israëlisch grondgebied. De sjiitische Hezbollah-beweging heeft een sterke band met Iran, de erfvijand van Israël.

Het Israëlisch leger meldde maandagavond ook dat Hamas en andere Palestijnse groepen vanuit de Gazastrook 3.350 raketten hebben afgevuurd, waarvan 200 maandag. Via artillerie en luchtbombardementen zijn minstens 130 militanten gedood, zegt Israël. De Palestijnse autoriteit zegt dat 212 mensen zijn omgekomen in de beschietingen, onder wie 61 kinderen en 36 vrouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud