Advertentie

Israël voert nieuwe aanvallen op Gazastrook uit

Israël voerde dinsdagnacht nieuwe aanvallen op de Gazastrook uit. ©AFP

Twee weken voor de Israëlische parlementsverkiezingen laait het geweld hoog op.

Israël heeft dinsdagavond nieuwe aanvallen op de Gazastrook uitgevoerd, als vergelding voor raketten die vanuit het Palestijnse gebied naar Israël zijn geschoten. 'Onze luchtmacht heeft verschillende terreurdoelwitten van Hamas in Gaza aangevallen', zei het Israëlische leger in een tweet.

In het zuiden van Israël gingen alarmsirenes af om voor luchtaanvallen te waarschuwen. De politie zegt dat een raket die vanuit Gaza afgevuurd is, onderschept werd door het raketafweersysteem Iron Dome. Palestijnse militanten verbraken ook een door Egypte bemiddelde wapenstilstand door ballonnen met explosieven de grens over te laten vliegen, berichtten Israëlische media.

Te laks

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu krijgt zowel van de linker- als de rechterkant kritiek omdat hij te laks zou zijn tegenover Hamas.

De nacht ervoor waren er ook al beschietingen heen en weer. De spanningen tussen Israël en Hamas, dat de Gazastrook bestuurt sinds 2007, laaien hoog op twee weken voor de parlementsverkiezingen in Israël. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu krijgt zowel van de linker- als de rechterkant kritiek omdat hij te laks zou zijn tegenover Hamas.

Netanyahu kortte maandag een bezoek aan de Verenigde Staten met enkele uren in om de situatie in zijn land van dichtbij te kunnen opvolgen. Tijdens dat bezoek ondertekende Trump een verklaring waarin hij de soevereiniteit van Israël over de Golanhoogten formeel erkent. Israël annexeerde dat gebied in 1981, maar volgens het internationaal recht gaat het om Syrisch gebied dat door Israël wordt bezet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud